Ernosta sanottua

”Erno on henkilö, jonka uskon vahvalla karismallaan ja asioihin tarttuvalla otteellaan pystyvän viemään yhteisiä tavoitteitamme entistä paremmin eteenpäin. Siksi kannatan Ernoa puolueen varapuheenjohtajaksi.”

-Anna Kontula, kansanedustaja, Tampere

”Vasemmistoliitto tarvitsee puheenjohtajistoon linkin ammattiyhdistysliikkeeseen. Erno tuntee työelämän kysymykset ja ay-liikkeen verkostot kuin omat taskunsa. Ernon asiantuntemusta tarvitaan, kun teemme puolueena työtä oikeudenmukaisemman työmarkkinapolitiikan puolesta. Erno on myös näyttänyt osaamisensa euro- ja eduskuntavaaleissa, joissa hän on menestynyt hyvin. Ernosta Vasemmistoliitto saa tarmokkaan ja osaavan eturivin vaikuttajan.”

-Jari Myllykoski, kansanedustaja, Nakkila

”Minun on helppo tukea Ernoa, tunnen miehen usealta vuodelta ja uskallan suositella antamaan äänensä puolueen vpj-kisassa hänelle.

Erno on tehnyt uraa työväenliikkeessä juuri sillä saralla jonka osaamisesta puolueessa on osaamisvajetta. Erno on osoittanut toimiessaan pääluottamusmiehenä sellaista selkärankaisuutta jota toivoisi useammankin pääluoton omaavan. Osaava pääluottamusmies ei sano pelkästään EI vaan luovii ja neuvottelee loppuun saakka, tekee arvion ja tarvittaessa osaa sanoa myös EI.

Erno on toiminut myös Metallityöväen Liitto Ry liittohallituksen jäsenenä ja suuren neuvottelukunnan jäsenenä. Näissä tehtävissä Erno on osoittanut taitonsa joukkuepelaajana ja myös tukenut laajasti ryhmän tavoitteita. Erno osaa olla myös lojaali toimivalle ryhmälle, kuitenkin pitäen johdon hereillä turhista päiväunista.

Näillä muutamilla sanoilla uskallan lämpimästi suositella Erno Välimäkeä puolueen varapuheenjohtajaksi.”

-Turja Lehtonen, liittosihteeri, Metallityöväen Liitto Ry.

”Tunnen Ernon vuosien takaa ja pätevämpää kaveria saa hakea. Hänen Ay taustansa on meidän liikkeessämme ensiarvoisen tärkeää, sillä työväen ääni pitää kuulua. Suosittelen Ernoa varapuheenjohtajaksi.”

– Olavi Parkkila, Tornion Vasemmistoliiton puheenjohtaja

”Vasemmistoliitto on ollut kautta historiansa työväenliitto. Sitä sen pitää olla myös tulevaisuudessa. Puolue tarvitsee vahvoja ay-ihmisiä hallintoon, jotta kannatus työpaikoilla säilyy. Erno on vahva vaikuttaja ay-toiminnassa, joka tuo uskottavuutta myös Vasemmistoliittoon.”

– Timo Vänskä, Metalliliiton hallituksen jäsen, Outokumpu

”Olen tuntenut Ernon monen vuoden ajan. Erno on nuoresta iästä huolimatta kokenut poliitikko. Erno on periksiantamaton , sitkeä viemään yhteisiä asioita eteenpäin. Hyvin Ernon taidoista ja tiedoista kertoo, että vuosi sitten hänet valittiin Puuliiton toimitsijaksi. Ernosta saadaan varapuheenjohtajan myötä hyvä linkki ammattiyhdistysliikkeeseen.”

-Jari-Matti Välkkynen, pääluottamusmies, Metallin työttömyyskassan hallituksen jäsen, Kokemäki

”Asiantunteva ja aattellinen.”

-Jouni Linden, hitsaaja, pääluottamusmies, Lohja

”Laajan kannatuksen omaava ay-liikkeen edustaja ja puolestapuhuja Erno Välimäki Vasemmistoliiton puheenjohtajistoon.”

-Juha Ulmanen, pääluottamusmies, Lahti

”Ernolla on vankka kokemus politiikassa ja ay-liikkeessä ihan sieltä ruohonjuuritasolta Liiton toimitsijan rooliin asti. Vasemmistoliiton puheenjohtajistoon tarvitaan ay-liikkeen tuntemusta, ja hyviä kontakteja ay-aktiiveihin. Erno hoitaa tehtävänsä varmasti asioihin kunnolla paneutuen ja tyylikkäästi. Hän on tarpeeksi jämäkkä ukko tehtävään niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kannatan ehdottomasti Ernoa Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi!”

-Antti Maijala, pääluottamusmies, kaupunginvaltuutettu, Akaa

”Minun valintani varapuheenjohtajaksi on Erno Välimäki.”

-Jouni Lämpsä, pääluottamusmies Transtech junanvaunutehdas, Kajaani

”Ay-osaamista ja verkostoitumista ja yhteistyökykyä tarvitaan.”

-Raija Rahikka, eläkeläinen, Kymenlaakso

”Vasemmistoliitto on ennen kaikkea duunaripuolue. Ay-tietoutta ja toimintaa pitää vahvistaa puolueessa. Tunnen Ernon vuosien varrelta, oikea tyyppi Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi.”

-Eija Ailasmaa, osastosihteeri, Rauma

”Erno tuo hyvää osaamista monimuotoiseen puoluejohtoon jota uudistuva Vasemmistoliitto kaipaa. Tunnen Ernon pitkältä ajalta ja hän on osoittanut luotettavuutta ja rohkeutta asioiden eteenpäin viemiseksi.”

-Ville Kari, Metalliliiton aluetoimitsija, Helsinki

”Tuntee työelämää.”

-Ari Käyhkö, eläkeläinen, Vasemmiston paikallisyhdistyksen sihteeri, Hämeenlinna

”Erno edustaa duunareita ja toimii palkansaajien etujen puolustajana.”

-Jukka Lindgren, aluepäällikkö, Kokemäki